Om oss

Dokumentation av Minikonferens ”Social hållbarhet och utanförskapets pris med Ingvar Nilsson” 16/10 2020 i Sjumilahallen (Biskopsgården) Foto LoBirgersson© Visuell Kommunikation

För åtta år sen drog Ali Tabrizi tillsammans med Araz Perwizie och stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen igång en satsning för barn och ungdomar i Biskopsgården. Under parollen ”sikta skotten mot korgen” startades Västra Hisingen Basket. Det har blivit en framgångssaga och idag är föreningen stark och väl förankrad i närmiljön. Förutom basket har föreningen dragit igång flera sociala aktiviteter.

Allt blev möjligt tack vara några eldsjälar och ett stort stöd från såväl kommunen som stiftelser och det lokala näringslivet.

Precis som alla andra föreningar som drivs av ideella krafter krävs såväl bidrag från kommunen som stöd från sponsorer för att få allt att gå runt. Det är ett mödosamt arbete att skapa alla de plattformar som behövs för att kunna bedriva samhällsnyttig ideell verksamhet. Verksamheter som är helt avgörande för våra barn, ungdomar och hela samhället som sådant.

För att underlätta för alla eldsjälar och civilsamhället startades Impact Village Fund. Impact betyder att vi vill göra varaktig förändring. Village syftar på att vi gör det med hela byns samlade kunskap och visdom. Och Fund är förstås att det också behövs pengar. Inte bara eldsjälar.

Vår förening är öppen för alla. Vi vill vara en förening som samlar både näringsliv och privatpersoner. Man kan vara stödmedlem gratis om man endast vill bidra till samhällsnytta genom sin tid och engagemang. Men man också vara betalande medlem och på så vis bidra till att vi får ekonomiska muskler som möjliggör att vi kan stötta, starta och finansiera hållbara initiativ runt om i Göteborg.

Vad vi väljer att göra med de medel vi samlar in beslutas av medlemmarna. Vi står på en stadig demokratisk grund med ökad hållbarhet i sikte – och med mycket vilja och kraft att förändra.


Johanna Westbrandt

”Hållbarhet för mig är att förändra. Förändring är det mest naturliga i världen. Den pågår alltid, vare sig vi vill eller inte. Om vi sätter en riktning kan vi skapa ett momentum som är hållbart.”


Araz Perwizie

”Jag är trött på utanförskap och att alla prata om det. Jag vill förändra.”


Elin Hellström

”Företag vill göra skillnad. Många har dessutom stora resurser. Men de vet inte hur de ska göra. Att bli en möjliggörare för andra som vill göra skillnad är vår viktigaste uppgift.”


Ali Tabrizi

”Jag växte upp på Hisingen och har alltid sett mig som en del av Göteborg men jag märkte tidigt att inte alla andra såg det så. Jag har ägnat mitt liv åt att skapa kontaktytor och möjligheter för människor att kliva igenom osynliga gränser.”